fbpx

Gezichtsreflexologie, Neuro Voetreflex en Lymfedrainage

Gezichtsreflexologie is een natuurlijke behandelmethode om van lichamelijke klachten af te komen of klachten te verminderen.

 

Reflexzonetherapie wordt bijvoorbeeld ingezet bij:

  • stress, nervositeit,
  • spijsverteringsproblemen,
  • pijnklachten, hoofdpijn, duizeligheid, rugklachten, 
  • neurologische aandoeningen (zoals gezichtsverlamming, gevoelsverstoring in het gezicht, beroerte (CVA), ziekte van Parkinson),
  • hormonale klachten (menstruatieklachten, (voor, tijdens, na) zwangerschap, overgangsklachten, emoties).
  • slecht immuunsysteem, oedeem, chronische verkoudheid, slechte bloedcirculatie.

Bij kinderen kun je ook denken aan angst, concentratieproblemen, onrust.

 

Mijn aandacht ligt vooral bij vrouwelijke hormonale problemen.

  • Zwangerschapswens, -klachten
  • Menstuatieklachten
  • Overgangsklachten
  • Prikkelbaarheid, slecht slapen

Het vrouwelijke hormoonsysteem is complex en kan zorgen voor uiteenlopende klachten als het niet naar behoren functioneert.

 

Afhankelijk van de klacht(-en) combineer ik de gezichtsreflexologie met neuro-voetreflex en lymfedrainage.

 

Je kunt een behandeling “los” afspreken of als kuur van 3 of 5 behandelingen.

Behandeling 1,5 uur. Tarieven: € 65,- incl. intake. Kinderen: max. € 42,50.

Meer lezen?

Meer over gezichtsreflexologie

De behandeling vindt plaats op het gezicht en werkt door op het hele lichaam. In het gezicht bevinden zich zenuwpunten die corresponderen met andere gebieden in het lichaam.

Het stimuleren van de diverse punten en zones zorgt er voor dat de verschillende systemen in ons lichaam in balans komen en het afweersysteem beter werkt. Het werkt op het zenuwsysteem, op de bloedvaten, energiestroom en het hormoonstelsel. Deze systemen werken samen en zorgen er voor dat we (goed) kunnen functioneren.

Neuro Voetreflex  (Praxis Vertebralis) corrigeert de ruggengraat. Scheefstand van wervels kan er voor zorgen dat spinale zenuwen afgekneld worden en klachten geven.

Neuro Voetreflex is o.a. effectief bij nek- en rugklachten.  Alle zenuwen lopen via het ruggenmerg naar andere delen in het lichaam. Er zijn verschillende oorzaken die een verstoring hierin kunnen geven. Zoals overmatige spierspanning, verschoven ruggenwervels, beenlengteverschil maar ook een val of ongeluk. De zenuwenkanalen zijn klein en een minimale verschuiving van een wervel kan er voor zorgen dat een zenuwfunctie belemmerd wordt.

Als er een probleem in de rug ontstaat kan dat ook andere klachten geven dan rugpijn of aan spieren.

Aanpassing in de houding, voorkeurshouding (met name bij pijn), knieklachten etc kunnen dan het gevolg zijn.

Neuro voetreflex is een zachte methode die er voor zorgt dat er weer ruimte tussen de ruggenwervels komt, de zenuwen komen weer vrij te liggen en kunnen weer doen wat ze moeten doen. Er wordt behandeld op de voeten, op een zone die direct invloed heeft op de ruggengraat.

Het is een ontspannende behandeling waarbij je ligt in de behandelstoel. Indien gewenst kan er “aan huis” behandeld worden.

De behandeling is voor iedereen geschikt, van jong tot oud. Het kan ook prima naast andere behandelingen plaatsvinden. Iedereen kan baat hebben bij een reflexzonebehandeling.

Indien er geen klachten zijn zal een behandeling voor diepe ontspanning zorgen en een positieve bijdrage leveren aan lichaam en geest.

Tijdens of na een behandeling kunnen er verschillende reacties zijn zoals:

tintelingen, rillingen, warm worden, zweten, duizeligheid, onbehagen, vermoeidheid, fitheid, meer behoefte om te plassen.

Deze reacties zijn van korte duur. Het betekent dat het systeem reageert en de behandeling begint te werken.

Na een behandeling is het advies om extra water te drinken en even rust te houden.

 

Ontstaan

De Deense Lone Sorensen is grondlegster van de gezichtsreflexologie.  Zij heeft na jarenlang onderzoek een krachtige behandeling samengesteld met kennis uit de moderne neurologie, Indiaanse (Zuid Amerika) kennis en Oosterse kennis. Lone heeft toestemming van enkele vooraanstaande artsen om de door hen ontwikkelde behandelvormen in de gezichtsreflexologie toe te mogen passen.

Wereldwijd zijn er meer dan 10.000 gecertificeerde gezichtsreflexologen in 20 landen. Alle gediplomeerde therapeuten die gezichtsreflexologie geven zijn opgeleid volgens het Sorensensistem™. De kracht van deze methode ligt in het aanpakken van de oudste oorzaak van symptomen. Werken met reflexologie volgens het Sorensensistem™ betekent dat in elke behandeling een verbinding wordt gemaakt tussen de organen en weefsels, het zenuwstelsel en de energiestroom.

Het kan voor reflexzonetherapeuten, fysiotherapeuten, bij osteopathie, acupunctuur, massage enz. een heel scala aan mogelijkheden bieden om patiënten te behandelen. De opleiding is wereldwijd erkent en is in Nederland geaccrediteerd door VNRT, VNT, VBAG, LVNG en BATC.